VitalZone – Dit sundhedsunivers

en pige smiler og viser sine tænder

Dine tænder er dit sundhedsbarometer

Få mennesker er klar over, at autoimmune sygdomme, kroniske sygdomme og akutte sygdomme kan være relateret til kviksølvforgiftning fra tandfyldninger eller skjulte infektioner pga. rodbehandling eller ekstraktion af en tand.

I den konventionelle medicin og i den konventionelle tandbehandling, ses tænderne som mere eller mindre adskilte fra resten af kroppen. Kun i særlige tilfælde som fx ved alvorlig hjertesygdom tager man tandsundheden med i betragtning.

Jeg talte for nyligt med en tandlæge, fordi jeg var ret så harm (for at sige det pænt) over at en lille ganske alvorligt syg pige i min nærmeste omgangskreds havde fået at vide hos sin tandlæge at hendes langsomt forsvindende emalje ikke kunne forklares og afhjælpes.

Jeg spurgte den tandlæge, som jeg tilfældigvis sad ved siden af på et kursus, om hun vidste hvorfor tandlæger ikke kan forklare denne sygdoms dybereliggende årsag. Hun kendte godt det latinske navn på sygdommen, men sagde …

Den sygdom er der ikke mange tandlæger der vil kunne forklare, for det lærer vi ikke noget om på tandlæge studiet. Alt, hvad der sker fra halsen og nedefter, er ikke vores område, men lægernes, sagde tandlægen.

Essentiel sammenhæng mellem organer og tænder

Ikke at indse det essentielle forhold mellem tænder og vitale organer eller mundens evne til at skabe systemisk (en sygdom der er mere generel i kroppen som helhed) er i min optik stupidt og direkte farligt fra læge/tandlægevidenskabens side. Jeg ved ikke hvem vi skal bebrejde, lægerne eller tandlægerne, for det manglende samarbejde, men der er jo desværre ikke noget nyt i den slags manglende vilje til at tænke holistiske i helheder frem for i kasser.

Systemisk sygdom kan ofte være et tegn på en udiagnosticeret mund/tandsygdom og omvendt. I den føromtalte lille piges tilfælde var hun og moren blevet sendt hjem fra tandlægen med en besked om, at pigen som på det tidspunkt var 7 år formentlig ikke ville have en eneste tand tilbage i munden, når hun blev 18 år og at tandlægerne ikke vidste hvorfor, og derfor ikke kunne gøre noget ved det!

Så var det jo sådan, at jeg havde læst om, at den nedbrydning af emaljen, som pigen blandt andet led af kunne hænge sammen med glutenallergi/cøliaki og idet pigen også havde andre symptomer på den tilstand såsom: ADHD tendenser, angst, nervøsitet og søvnproblemer foreslog jeg, at de fik hende testet ved hjælp af blodprøve hos lægen. (Bemærk – Hun havde ikke nogen særlige symptomer fra fordøjelseskanalen, og det kan godt forekomme hos glutenallergikere, at deres symptomer viser sig et helt andet sted i kroppen).

Pigen havde, viste det sig, markant glutenallergi og tallene var ifølge lægen tårnhøje. Hun blev straks sat på en glutenfri diæt og her 2 år efter er hendes tænder ved at hele op og sygdommen og mange af hendes symptomer er i stærkt tilbagetog.

Nå, men det endte jo godt i denne enkelte sag, men jeg korser mig ved at tænke på, hvor mange der lider pga. den manglende forståelse hos det konventionelle sundhedspersonale for sammenhængen mellem tænder og sundhed.

Hver tand sin meridian

Hver tand er faktisk forbundet med andre organer, væv, kirtler og med meridianerne (kroppens energibaner). Så sygdomme som fx en død tand (pga. rodbehandling) eller skader i knogler og væv på grund af udtrækninger eller huller i tænderne lækker toksiner i kroppen, som skaber en udfordring for immunsystemet, og det skaber også en påvirkning af den tilsvarende meridian.

Meridianforbindelsen går iøvrigt begge veje og det gør andre sygdomme som nævnt også.

Kviksølv fyldninger – amalgam

Kviksølv fyldninger lækker langsomt kviksølv og kviksølvdampe, og de forårsager en lang række problemer i kroppen, herunder forstyrrelser af nervesystemet, immunforsvaret, kredsløbssygdomme og det reproduktive system.

Kviksølv kan skade hjernen, hjertet, nyrer og lunger – stort set alle organer og alle systemer i kroppen. Men hvis du får dem fjernet, og det vil jeg anbefale, så gå til en med speciale i netop den slags!

Rodbehandling

Efter en Rodbehandling er tanden død. Det omgivende væv og struktur udgør nu et fortrinligt miljø for resterende bakterier. Tand materiale (dentin) er ikke fast. Det er fyldt med små tubuli – utrolig små kanaler eller rør.

Når en tand er blevet rodbehandlet, er der ikke længere hverken blod, lymfe eller ilt tilførsel til tanden (Ja du læste rigtigt tanden har sit eget lymfesystem). De bakterier, der fortsat kan mutere til en anaerob (uden ilt) form og formere sig indtil, der er millioner af dem, lever nu i tubulierne i den døde tand. Derfra udskiller de potente toksiner.

Døde tænder kan udspy toksiner i kroppen med vage og udefinerbare symptomer – ingen smerter, ingen hævelse af tandkød – intet til at advare dig om, at der sker indre ravage på dit immunforsvar, der kan forårsage kroniske og akutte medicinske tilstande.

Naturlige tilskud der styrker

Så hvis du nogensinde har fået nogen af disse tandbehandlinger, bør din kost og livsstil være afgiftende og med masser af god ernæring.

  • Du skal særligt have D3 vitamin især om vinteren fra september til april og Torskelevertran.
  • Som naturligt hygiejnemiddel kan du bruge Neem olie eller den super gode blanding, der hedder: Yogi tooth serum. Den både forebygger huller og tandkødsproblemer og hjælper med at skabe og vedligeholde den naturlige bakterieflora i munden.

Det har nemlig vist sig, at når den naturlige bakterieflora forstyrres (også nede i tarmen), så påvirker det tændernes modstandskraft. Og det giver jo god mening, når vi ved at 70-80 % af vores immunforsvar sidder i tarmen.

Så tandsundhed og kroppens generelle sundhed og modstandskraft hænger uløseligt sammen – selvfølgelig! Og sidst men ikke mindst – er det meget vigtigt at bruge den slags genopbyggende olier/urter, hvis du som de fleste hele livet har brugt flour tandpastaer, der har slået alt det gode og naturlige ihjel sammen med den skadelige karies.

Så ud med flour og ind med naturlige substanser, der kan genskabe den gode og naturlige mundhygiejne. Der er mange tandpastaer i helsekostbutikkerne bla. med propolis, lavendel, myrra og andre naturlige bakteriedræbere.

Og så har jeg ikke engang uddybet meridianernes betydning – pyhha det bliver et andet blogindlæg en anden god gang:-)


Kilder

http://www.organiclifestylemagazine.com

Natural News

http://www.healingthebody.ca

Del gerne denne blog