VitalZone – Dit sundhedsunivers

Vegetarlasagne spises i fase 3


Ingredienser
  • 27. januar 2021

4 pers.

1 flaske passata tomat

2 pk bøffelmozzarella

50 g revet parmesan

1 squash

1 stor sødkartoffel

200 g svampe finthakkede

1 revet gulerod

3 stave bladselleri fintrevet

1 håndfuld finthakkede valnødder

2 spsk mascarpone (kan udelades)

20 g mørk chokolade

1 hakket løg

2 fed presset hvidløg

2 spsk balsamico

1 spsk tamari soja

1 spsk røget paprika

1 tsk oregano

1 tsk basilikum

Salt peber efter smag

Olivenolie til stegning

Frisk basilikum til pynt

Sådan gør du . . .

Svits alle grøntsager, svampe, nødder og krydderier i en stor gryde med olivenolie. Hæld tomaterne og mascarpone i og lad sovsen småkoge i ca. 10 min. Skær imens sødkartoffel i helt tynde skiver. Skræl squashen og fjern kerner. Skær også den i tynde skiver. Læg tomatsovsen i lag med sødkartoffel, squash og den skive skårede bøffel mozzarella og et drys revet parmesan imellem hvert lag. Slut med tomatsovsen. Drys til sidst det øverste lag med parmesanosten.

Bag lasagnen i varmluftsovn ved 180 grader i ca. 45 min- 1 time. Pynt med lidt frisk basilikum og server. Kan spises i fase 3 i det lektinfri program.

Denne opskrift er lektinfri i den forstand, at alle mælkeprodukter er ægte italiensk parmesan og bøffelmozzarella. Tomaterne er af typen passata – den skræl og kerner.