Spiralens symbolske betydning

Kærlighed er svaret – hvem gider beskæftige sig med spørgsmålet?!

Siden tidernes morgen er spiralen blevet anset for at være et særligt symbol på død og genfødsel. Vi møder symbolet over alt lige fra de britiske øer til templer i resten af Europa, i katedraler, hos kelterne og som udsmykning på joniske søjler.

Spiraler er som sagt koblede med ideen om død og genfødsel og er symbolet på indgangen til den mystiske jords livgivende undergrund.

Det er en gennemtrængende rejse til den indre kerne i midten og ud igen samme vej. Hellige danse efterligner denne rejse hvor de dansende især i hedensk europæisk tradition danser ind og ud i cirkler i én lang række af dansere.

En af de mest kendte spiraler ses i Chartres berømte katedral i Frankrig, hvor den er nedlagt i gulvet som en slags pilgrimsrejse for den besøgende i kirken. Denne er formentlig inspireret af en endnu tidligere helligdom, som har være hedensk af oprindelse på netop dette sted?!

Andre katedraler og templer er også udsmykkede med dette symbol. Vi ser faktisk symbolet gå igen overalt i verden og til alle tider!

Del gerne denne blog