4 pers.
(pluk topskuddene i foråret med handsker på)
4 dl friske topskud af brændenælder
1-2 fed pressede hvidløgsfed
1 dl pinjekerner
½ dl olivenolie
50-100 g revet pecorino- eller parmesanost
1 spsk citronsaft
Salt og peber efter smag
(du kan blande brændenælderne med fx persille eller ramsløg, hvis du vil variere smagen)
Tilbehør: 1 Squash, lidt ekstra revet ost og en håndfuld mandler
Sådan gør du . . .
Brændenælder er tæskesunde, bl.a. indeholder de stoffet quercetin, som er et naturligt antihistamin. De er derfor gode at indtage i foråret, hvor allergien for pollen allergikere ofte er værst. De hjælper også ved astma. Planten er nemlig meget antiinflammatorisk og den kan desuden hjælpe med at kontrollere blodsukkeret hos patienter med diabetes. Og den kan desuden bruges til at helbrede sår. Den mindsker ødemer, idet den er vanddrivende. Og sidst, men ikke mindst kan den hjælpe med at behandle urinvejsproblemer.