VitalZone – Dit sundhedsunivers

Lektinfri pizzabund


Ingredienser
  • 30. september 2024

Ca. til 3 pers.

Ingredienser:

8 dl vand

1 tsk æblecidereddike

15 g gær eller 1 dl surdej

30 g loppefrøskaller

3 tsk salt

300 g hirsemel

200 g sorghummel

40 g arrowrootpulver

2 spsk kokosfibermel

!/2 tsk koriander

2 spsk olivenolie

Sådan gør du . . .

Bland først de våde ingredienser i en skål og så gær/surdej og loppefrøskaller. Tilsæt så resten og rør det hele i 15 minutter. Lad derpå dejen hæve 1-2 timer på køkkenbordet.
Rul dejen ud til tre pizzabunde og bag ved 250 grader luftovn i ca. 20 min.. Du kan dog også vælge først at putte fyld på efter egen smag. Men ønsker du at have bunde klar til en travl dag, kan du fryse dem ned, når de er kølet af.
Her har jeg valgt at lave en vegetarisk udgave, hvor jeg har lavet min egen basilikums pesto og puttet på først. Derefter rød peber, revet gedeost champignon, oliven og løg. Og lidt frisk basilikum til at drysse over inden servering. Pizzaen med fyld kan selvfølgelig også godt fryses ned.

Denne lækre lektinfri pizzabund er et sundt alternativ til den klassiske pizzadej. Opskriften er udviklet til at passe perfekt ind i en antiinflammatorisk livsstil, som understøtter immunforsvaret og samtidig er fri for gluten og lektiner. Bundens nøje udvalgte ingredienser hjælper med at skabe en luftig og sprød konsistens, der smager fantastisk – uanset om du vælger at toppe den med grøntsager, ost eller kød.

Fordele ved lektinfri pizzabund

Denne pizzabund er baseret på næringsrige, glutenfri meltyper som hirsemel og sorghummel, som er lette at fordøje og bidrager til en sund tarmflora. Loppefrøskaller tilfører fibre, der understøtter fordøjelsen, mens æblecidereddike hjælper med at skabe den rette syrebalance i kroppen. Opskriften er desuden fri for raffineret mel og indeholder sunde fedtstoffer fra olivenolie og kokosfibermel.

Perfekt til forberedelse og travle dage

Dejen kan nemt forberedes i forvejen og fryses ned, så du altid har en lækker pizzabund klar. Bag bundene først og opbevar dem i fryseren, eller lav pizzaen færdig med fyld og frys den ned til en nem og sund aftensmad.

Tip til topping

Prøv en vegetarisk pizza med hjemmelavet basilikumspesto, champignon, oliven, rød peber og gedeost. Afslut med frisk basilikum inden servering for at tilføje ekstra smag og friskhed.

Denne lektinfri pizzabund giver dig mulighed for at nyde en lækker, sprød pizza uden at gå på kompromis med sundheden. Perfekt til dig, der ønsker at styrke dit immunforsvar og støtte en antiinflammatorisk livsstil.