VitalZone – Dit sundhedsunivers

Brændenældesuppe med jordskokker


Ingredienser
  • 12. april 2021

4 pers.

(pluk topskuddene i foråret med handsker på)

Ca. 6 håndfulde brændenældetopskud

1 løg

2 fed hvidløg pressede

1 stilk hakket bladselleri

400 g jordskokker evt. fra frost

Ca. 8 blomkålstoppe

3-4 spsk olivenolie

½ tsk muskatnød

½ æble skrællet og i tern

2-3 spsk kokosfløde/kokosmælk

Lidt citronsaft

Salt og peber

Et skævt Tamari fermenteret sojasovs

Evt. en tsk grøntsagsbouillon fx Herbamare fra Vogel

1 liter kogende vand

Lidt vand til blanchering af brændenælderne – gem vandet og hæld 1 dl af det i suppen!

Sådan gør du . . .

Blancher brændenælderne i kogende vand i en gryde i ca. 2-3 minutter. I en anden gryde rister du alle grøntsagerne og løgene samt muskatnød i olivenolie – kort til de er lysebrune. Tilsæt nu 1 dl af vandet, som du blancherede brændenælderne i og tilsæt brændenælderne, æblestykkerne samt 1 l. vand. Lad det simre i ca. 15 minutter til det hele er mørt og blend det hele med en stavblender. Tilsæt kokosmælken, lidt citronsaft, Tamari, salt og peber efter smag.
Brændenælder er tæskesunde, og idet de indeholder stoffet quercetin, som er et naturligt antihistamin. De  er de gode at indtage i foråret, hvor allergien for pollen allergikere ofte er værst. De hjælper også ved astma. Planten er nemlig meget antiinflammatorisk og den kan desuden hjælpe med at kontrollere blodsukkeret hos patienter med diabetes. Og den kan desuden bruges til at helbrede sår. Den mindsker ødemer, idet den er vanddrivende. Og sidst, men ikke mindst kan den hjælpe med at behandle urinvejsproblemer.

Brændenældesuppe med jordskokker er en velsmagende og sund ret, der er fyldt med næringsstoffer og antiinflammatoriske egenskaber. Denne lækre suppe kombinerer de sundhedsfremmende fordele ved brændenælder med de blide, sødlige smage fra jordskokker og æbler, hvilket giver dig en varmende og nærende ret.

Brændenælder, en kraftfuld plante fyldt med quercetin, fungerer som et naturligt antihistamin og er derfor ideel til foråret, hvor mange lider af pollenallergi. Deres antiinflammatoriske egenskaber gør dem også gavnlige for personer med astma og andre inflammatoriske tilstande. Denne suppe hjælper ikke kun med at styrke dit immunsystem, men kan også reducere inflammation og støtte din krop på flere måder, f.eks. ved at kontrollere blodsukkeret og hjælpe med at lindre urinvejsproblemer.

Jordskokker styrker din tarmflora

Jordskokker, som er rige på inulin, fremmer fordøjelsen og understøtter tarmfloraen. De har en naturlig, let sødme, der balancerer smagen af de stærkere ingredienser som brændenælder og muskatnød. Sammen med kokosfløde, citronsaft og en smule Tamari fermenteret sojasovs får du en suppe, der både er fyldt med smag og sundhedsfremmende egenskaber.

Denne brændenældesuppe er et fremragende valg for dem, der ønsker at støtte en sund, glutenfri og lektinfri livsstil, samtidig med at de nyder godt af de terapeutiske fordele, som brændenælder og de andre ingredienser bringer. Du kan nemt kombinere denne suppe med behandlingsformer som stresshåndtering eller energibehandling, hvilket gør den perfekt til dem, der ønsker at opnå balance i både kost og velvære.

Tag et skridt mod en sundere livsstil med brændenældesuppe, og få alle fordelene ved denne helbredende plante i din kost!