VitalZone – Dit sundhedsunivers

Lektinfri brownie (kan laves mælkefrit)


Ingredienser
  • 12. april 2021

6 pers.

Ingredienser:

2 dl blomkålsris (helt fintrevet – evt. fra frost)

1 dl kokosmælk

½ dl kokosolie

100 g chokolade 85%

2 spsk mascarpone (kan erstattes af kokosfløde)

½ dl ahornsirup eller yakonsirup

4 dl mandelmel

2 æg

2 spsk kakaopulver

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniljepulver

1 nip havsalt

80 g hakket chokolade 70%

Pynt med hakkede pistagenødder eller hasselnødder ca. 1 håndfuld

Sådan gør du . . .

Bland alle de våde ingredienser i en skål. Smelt imens ved svag varme olie samt 85% chokoladen i en gryde. Bland det derpå i de våde ingredienser. Bland alle de tørre ingredienser i og den grofthakkede 70% chokolade. Når alt er blandet godt, hældes dejen i en smurt form. Bag kagen ved 200 grader i ca. 25- 30 minutter. Pynt med hakkede nødder, når den tages ud af ovnen. Men skær den først, når den er kold.
Denne kage er et hit, både fordi den smager godt og fordi den har ganske lidt sukker og en del sunde ingredienser: fx blomkål, kakao og mandler.

Denne lektinfri brownie er en virkelig sund og lækker dessert, der kombinerer det bedste af både smag og næring. Med blomkål som en af hovedingredienserne får du en brownie, der er både saftig og sund. Blomkålen tilføjer en mild smag og giver kagen en fantastisk tekstur, samtidig med at den skjuler sin næringsrige indhold af fibre og vitaminer, som fremmer en sund fordøjelse.

Sødet med naturlige alternativer som ahornsirup eller yakonsirup, og uden brug af raffineret sukker, er denne brownie et fantastisk valg for dem, der ønsker at reducere deres sukkerforbrug, samtidig med at de nyder en sød og tilfredsstillende dessert. Den mørke chokolade (85% og 70%) bidrager med en dyb smag, der supplerer den lette sødme fra siruppen og skaber en perfekt balance af smag.

Fuldt med sunde fedtstoffer

Den lektinfri brownie er også fyldt med sunde fedtstoffer takket være kokosolie og mascarpone (eller kokosfløde for en vegansk version), som giver kagen en lækker, cremet konsistens og hjælper med at holde dig mæt længere. Med mandelmel som base er denne brownie glutenfri og velegnet til personer, der ønsker at undgå lektiner og gluten i deres kost.

Top den færdige brownie med hakkede pistacenødder eller hasselnødder for et ekstra knas og et boost af sunde fedtstoffer og proteiner. Den er perfekt til en sund snack eller som en velsmagende dessert til dem, der ønsker at spise godt og nærende uden at gå på kompromis med smagen.

Denne brownie er ikke kun et sundere alternativ, men den er også ideel til dem, der følger en lektinfri kost, samtidig med at de forkæler sig selv med en virkelig lækker, chokoladefyldt dessert