Ca. til 6-8 pers.
Ingredienser:
3 dl mandelmel
1 dl kakaopulver
2 spsk kokosfibermel
1 tsk bagepulver
150 g bagt sødekartoffel ca. (bag den evt dagen før og opbevar på køl)
1 spsk loppefrøskaller samt 6 spsk vand
2,5 dl kokosfløde/kokosmælk
6 spsk mandelsmør
100 g kokossukker
100 g hakket chokolade med over 70 % i kakaoindhold
1 tsk vanilje
1 nip salt
ca. 30-50 g pekannødder til topping
59 g chokolade til topping
Sådan gør du . . .
Bland alle de tørre ingredienser i en skål, dog ikke chokolade og nødder. Mix det hele rundt.
Hak chokolade groft og tilsæt det sammen med sødekartoflen som du moser inden den kommes i dejen også.
Put derpå alle de resterende våde ingredienser i, men gem nødderne til topping. Hæld dejen i et smurt fad og bag kagen ved 180 grader luftovn i ca. 55 minutter. Når kagen er nybagt, lægger du resten af chokoladen på og lader den smelte ud over kagen. Drys derpå kagen med de lethakkede pekannødder. Kagen er klæg lige når den kommer ud, men den sætter sig fint efter 1 time på køl.