VitalZone – Dit sundhedsunivers

Pekannød-brownie


Ingredienser
  • 11. oktober 2025

Ca. til 6-8 pers.

Ingredienser:

3 dl mandelmel
1 dl kakaopulver
2 spsk kokosfibermel
1 tsk bagepulver
150 g bagt sødekartoffel ca. (bag den evt dagen før og opbevar på køl)
1 spsk loppefrøskaller samt 6 spsk vand
2,5 dl kokosfløde/kokosmælk
6 spsk mandelsmør
100 g kokossukker
100 g hakket chokolade med over 70 % i kakaoindhold
1 tsk vanilje
1 nip salt

ca. 30-50 g pekannødder til topping
59 g chokolade til topping

Sådan gør du . . .

Bland alle de tørre ingredienser i en skål, dog ikke chokolade og nødder. Mix det hele rundt.
Hak chokolade groft og tilsæt det sammen med sødekartoflen som du moser inden den kommes i dejen også.
Put derpå alle de resterende våde ingredienser i, men gem nødderne til topping. Hæld dejen i et smurt fad og bag kagen ved 180 grader luftovn i ca. 55 minutter. Når kagen er nybagt, lægger du resten af chokoladen på og lader den smelte ud over kagen. Drys derpå kagen med de lethakkede pekannødder. Kagen er klæg lige når den kommer ud, men den sætter sig fint efter 1 time på køl.

Dette er en vegansk og lektinfri brownie

At lave denne super lækre brownie er perfekt til fx halloween eller bare, hvis du skal hygge lidt om dig og dine. Kagen er selvfølgelig et hit hele året, men dens tyngde gør den perfekt til de lidt mørkere og koldere dage. Den kan sagtens bages flere dage før den spises, bare den opbevares koldt. Hvilket en brownie i øvrigt altid bør. Denne er både lektinfri og vegansk, så her kan alle vist være med. Af praktiske hensyn kan du sagtens bage et par ekstra sødekartofler til din aftensmad dagen før og så gemme dem på køl og bage kagen med de mosede kolde sødekartofler dagen efter. Sødekartoflerne bages ved 200 grader luftovn i ca. 45 minutter. Skindet tages nem af, når de er kølet ned.