VitalZone – Dit sundhedsunivers

Lektinfri ristede løg


Ingredienser
  • 26. september 2025

Ca. til 4 pers. som tilbehør

Ingredienser:

2-3 løg fx gule ca. 300 g.

50 g cassavamel eller sorghummel

2-3 spsk olivenolie

Sådan gør du . . .

Hak løgene i ca. 1-2 cm lange stykker og sørg for at de er skilt godt ad. Put dem derpå i en pose med melet og olien og ryst det hele godt sammen.
Du kan evt. skille løgstykkerne yderligere, imens du sørger for at, alle stykkerne i posen er dækket af melet.
Når det hele er blandet godt, hælder du det ud på en bageplade med bagepapir eller i en Airfryer. Hvis du laver dem i ovnen, skal du brede dem godt ud og vende dem af og til. De skal ca. have 20-30 min. ved 200 grader luftovn. I Airfryer kan du nøjes med 20-25 min. på grøntsagsprogrammet. Vend dem af og til.

De ristede lektinfri løg er både lette og billige at lave

At lave disse sprøde og lækre løg kræver kun to enkle ingredienser, som du hurtigt kan finde i de fleste supermarkeder eller i helsekosten. Denne opskrift er et godt alternativ til dem, der går helt uden om lektiner, men som elsker ristede løg. Du kan servere dem både til aftensmaden og til frokosten. Denne version af ristede løg er både sunde, fedtfattige og uden lektiner. De kan holde sig mindst et par uger i en lufttæt bøtte på køl.