VitalZone – Dit sundhedsunivers

Brombærmuffins


Ingredienser
  • 2. november 2020

Lækre glutenfri brombærmuffins med marcipan og chokolade – en sund og velsmagende opskrift

Forkæl dig selv med disse skønne brombærmuffins, der kombinerer sød marcipan, mørk chokolade og saftige brombær. Disse muffins er glutenfri, lavet med mandelmel og hasselnøddemel, som giver en skøn nøddeagtig smag og saftig konsistens. Den mosede banan tilfører naturlig sødme og gør dem ekstra fugtige. Perfekte til en hyggelig eftermiddag med en kop te eller som en sød snack på farten.

Med et strejf af kokosmel og vanilje får disse muffins en let eksotisk smag, mens brombærrene giver en frisk syrlighed, der balancerer den søde marcipan og chokolade. Opskriften er nem at lave, og resultatet er uimodståelige muffins, som hele familien vil elske.

Disse glutenfri brombærmuffins er ikke kun lækre, men også en sundere snack, da de er lavet uden raffineret sukker og med naturlige ingredienser. De er perfekte til både brunch, eftermiddagskaffe eller som en lille dessert efter middagen.

Vil du gøre dine muffins ekstra festlige? Prøv at servere dem med en klat creme fraiche eller lidt smeltet mørk chokolade på toppen. De kan også fryses, så du altid har en lækker, hjemmelavet snack klar.

Find den fulde opskrift her og bag de lækreste brombærmuffins allerede i dag!

Ingredienser:

6 pers.

4 æg
75 g klaret smør
3 dl mandelmel (evt. 4 hvis du udelader nøddemel)
1 dl hasselnøddemel
100 g revet marcipan uden gluten
100 g brombær ca.
100 g hakket chokolade
1 moset banan
2 spsk kokosmel
2 tsk bagepulver fx fra Urtekram
1 tsk ren vanilje pulver

Sådan gør du . . .

Smelt smørret ved svag varme og rør det sammen med æggene og bananen. Tilsæt så resten af ingredienserne (undtagen brombærrene) og rør det hele sammen.
Fyld det i smurte muffin forme og tryk ca. 3 brombær ned i hver form.
Bag dem i ca. 25 min. ved 180 grader.
More Information