2 pers.
1 stort blomkålshoved
2-3 fed hvidløg
3 spsk gærflager (kan udelades)
Olivenolie til bagning af blomkål
Salt og peber til bagning af blomkål
Et lille glas marinerede (i olivenolie) artiskokker, drænede og tørrede
1/2 dl ekstra jomfruolivenolie
Frisk citronsaft, efter smag
Salt og peber, efter smag
1/2 tsk sennep
3 stegte fed hvidløg
Sådan gør du . . .
Forvarm ovnen til 200 grader.
Kog blomkålen i max 5 minutterr. Tilsæt olie, gærflager, salt og peber og bland godt. Tilsæt hakkede hvidløgsfed med blomkålen.
Tilsæt al blomkålsblandingen med artiskokkerne og blend med en stavblender eller en alm. blender og blend meget, imens du tilføjer lidt olivenolie og fortsætter med at blende, indtil du får en glat tekstur.
Tilsæt citronsaft, sennep, salt og peber og blend endnu en gang.
Opbevares i en skål med låg i køleskabet.