VitalZone – Dit sundhedsunivers

Vegetarisk nødde/svampe-paté


Ingredienser
  • 14. maj 2021

6 pers.

200 g finthakkede svampe fx champignon

1 dåse/karton grønne bønner ca. 240 g (fx Urtekram – der er trykkogt fra fabrikken)

100 g valnødder hakket helt fint – erstat evt. med mandelmel

2 æg

1 løg finthakket

1 fedhvidløg presset

1 dl sorghummel

2 tsk tørret timian

1 tsk løggranulat

2 spsk Tamari fermenteret sojasovs

1/2 tsk cayennepeber

Salt og peber efter smag

Olivenolie til at smøre formen med og stegning

1 håndfuld frisk timian

 

Sådan gør du . . .

Rist løg, hvidløg, svampe og krydderier i olivenolie til det er brunet. Hæld det i en skål og bland det med melet, æggene, Tamari og linserne. Hvis du ikke ønsker en grov dej, kan du blende det hele og så får du en mere ”leverpostejsagtig” konsistens. Du kan evt. også bage den med lidt revet parmesanost på toppen.

 

Put det hele i en smurt form og bag i ca. 30 minutter ved 200 grader. Denne paté smager godt både varm og kold og kan bruges som pålæg fx med syltede rødbeder på en lektinfri rugbrødsmad.

 

 

Husk ikke at bage pateen for meget, for så bliver den tør!