6 pers.
100 g hirseflager
100 g sesamfrø
50 g hørfrø
150-200 g mandelflager(evt. nøddeflager)
50 g finthakkede pistagenødder
2 spsk havtornpulver
1 tsk vanilje pulver
2 spsk kakaopulver evt. rå kakao
2 spsk honning eller ahornsirup
1 spsk klaret smør
1-2 håndfulde tørrede bær fx hindbær
Sådan gør du . . .
Rist mandelflagerne i honningen og smørret ved svag varme indtil det bruner – køl det helt af. Bland derpå alle ingredienserne sammen i en egnet beholder fx et patentglas. Det holder sig fint i et par uger eller mere et køligt sted – ikke i direkte sollys.
Hvis du vil bruge det som granola-crunch, så laver du det kun med de honningristede mandler og de tørrede hindbær og de finthakkede pistagenødder. Smager godt på kager fx rabarbertrifli. Se opskrift på det her på hjemmesiden.
Tip: Hvis du laver noget, hvor du skal bruge makronrasp, så er de honningristede mandler en lækker erstatning, så knuser du dem bare lidt ekstra efter ristningen, så de bliver mere som rasp.