VitalZone – Dit sundhedsunivers

Sødkartoffeltærte


Ingredienser
  • 16. maj 2024

Ca. til 4 pers.

Ingredienser:

Bund:
100 g sorghummel tilsæt evt lidt mere, så du kan samle dejen
1 dl kokosolie evt. uden smag
1 spsk loppefrøskaller i lidt vand så det størkner
1 tsk salt
2 spsk tapioka- eller arrowroot mel

Fyld:
Ca. 100 g frisk spinat
50 g revet gedeost
2 løg
4 fed hvidløg
3 dl gedeyoghurt (købes hos Aarstiderne.com)
300 g sødkartoffel
Ca. 1 dl revet gede- eller fåreost til gratinering
2 tsk timian
1 tsk røget paprika
Salt og peber
Lidt olivenolie til stegning

Sådan gør du . . .

Lav bunden først ved at blande alle ingredienserne i en skål og tilsæt til sidst kokosolien og loppefrøskallerne i vand. Dejen skal have en konsistens som mørdej, så du skal samle den med hænderne. Tilsæt evt. lidt olivenolie hvis det er for tørt. Mas dejen ud i en smurt form og lav derpå fyldet.
Fyldet laves ved at riste løg skåret fint med sødkartoffel snittet til tern og presset hvidløg samt krydderier i lidt olivenolie på en pande. Rist til kartoflerne er lidt møre. Tilsæt spinaten til sidst og lad den kort falde sammen på panden. Hæld det derpå i en skål og tilsæt resten af ingredienserne på nær den revne ost til gratinering – rør det godt sammen. Kom så fyldet på tærtebunden og drys til sidst med den revne ost. Bag tærten i ovnen ved 200 grader luftovn i ca. 45 minutter.
Tip: Tærten kan også laves med æg. Og i det tilfælde bruger du et æg i dejen i stedet for loppefrøskaller og tapioka mel. I fyldet bruger du 3 æg, som du.pisker sammen med gedeyoghurt og ost.