Ca. til 4 pers.
Ingredienser:
Bund:
100 g sorghummel
1 dl kokosolie evt. uden smag
1 spsk loppefrøskaller i lidt vand så det størkner
1 tsk salt
2 spsk tapioka- eller arrowroot mel
Fyld:
Ca. 200 g frisk spinat
30 g pinjekerner
2 løg
100 g feta (fra ged eller får)
1 dl gedeyoghurt (købes hos Aarstiderne.com)
200 g champignoner
Lidt olivenolie
Ca. 1 dl revet gede- eller fåreost
Salt og peber
Sådan gør du . . .
Lav bunden først ved at blande alle ingredienserne i en skål og tilsæt til sidst kokosolien og loppefrøskallerne i vand. Dejen skal have en konsistens som mørdej, så du skal samle den med hænderne. Tilsæt evt. lidt olivenolie hvis det er for tørt. Mas dejen ud i en smurt form og lav derpå fyldet.
Fyldet laves ved at riste løg skåret fint med snittede champignoner og krydderier i lidt olivenolie på en pande. Hæld det derpå i en skål og tilsæt resten af ingredienserne på nær den revne ost. Kom så fyldet på tærtebunden og drys til sidst med den revne ost. Bag tærten i ovnen ved 180 grader luftovn i ca. 40-45 minutter.
Tip: Tærten smager også skønt med røget laks eller rejer. Opskriften er den samme, du tilsætter bare laksen/rejerne til fyldet.