Ca. til 5 pers.
Ingredienser:
2 stk.
9 dl vand
1 dl surdej eller 25g gær
20 g psyllium loppefrøskaller
1 tsk koriander
3 tsk havsalt
1 spsk olivenolie
1 spsk ahornsirup
1 spsk kokosfibermel
50 g valnøddemel
2 dl grofthakkede valnødder
150 g sorghummel
130 g bananmel
50 g tapiokamel
80 g hirsemel
Sådan gør du . . .
Bland vand surdej ahornsirup og olie i en røreskål. Rør godt og tilsæt psyllium og de andre ingredienser. Det er vigtigt at dejen røres i mindst 10 minutter. Når jeg er klæg men sammenhængende og lidt gummiagtig i konsistensen, sættes den til hævning på køl i mindst 8 timer.
Tag derpå dejen ud og lad den hæve ca. 1,5 time på køkkenbordet med et klæde over. Form så dejen til 2 brød og skær hvert brød med en meget skarp kniv i overfladen. Varm ovnen helt op og Bag brødene først i 1 time ved 220 grader luftovn og skru derpå ned til 180 grader i en time til. Bag dem evt. med bagestål for ekstra sprød skorpe.
Brødet er bedst nybagt, men kan sagtens opbevares i køleskab i en uge og desuden fryses. Smager bedst ristet, hvis det ikke er nybagt.