6 pers.
150 g mandelflager
2 spsk klaret smør
2 spsk honning
300 g friske eller frosne jordbær
500 g rabarber
4 spsk kokos sukker
2 spsk vaniljepulver
1 dåse kokos fløde/creme
100 g chokolade 85% hakket
Sådan gør du . . .
Rist mandlerne i smør og honning i 5 minutter ved middelvarme. Køl dem helt af. Tø jordbær op i en stor gryde og tilsæt imens rabarber i 1-2 cm lange skiver. Tilsæt sukker og vanilje og kog til det er en moset masse. Rør ofte i det.
Kokosfløden skal være kold, så sæt den i køleskabet et par timer inden piskning. Pisk kun den tykke del af kokosindholdet. Det bliver ikke så stift som rigtig fløde, men det smager godt.
Når jordbær/rabarberkompotten er kølet af, putter du det i glas og drysser mandelknas oven på. Pynt desuden med hakket chokolade og kokosfløde.