VitalZone – Dit sundhedsunivers

Wannabe “kød”-sovs med god umamismag


Ingredienser
  • 7. juni 2021

4 pers.

4 spsk olivenolie

3 selleristænger revet

1 løg fintsnittet

2 fed presset hvidløg

2 spsk røget paprika

½ tsk kanel

1 tsk cayennepeber

1 tsk spidskommen

1 revet squash uden skind og kerner

1-2 gulerødder fintrevne

8 champignoner i små stykker

1 dl meget finthakkede valnødder

30 g tørrede kantareller som udblødes i vand i ½ time før brug

1 flaske passata tomater (dem uden skrald og kerner)

1spsk Tamari sojasovs

2 tern chokolade 90%

1 dl kokosmælk eller 2 spsk mascarpone

Et skvæt rødvins- eller sherryvineddike

1 tsk Herbamare bouillon fra Vogel

1 tsk timian

1 tsk oregano

1 tsk basilikum

Salt og peber efter smag

Samt lidt friskrevet parmesan og frisk basilikum til pynt

 

 

Sådan gør du . . .

Start med at riste løg og hvidløg i olien i en stor gryde, tilsæt så de revne og snittede grøntsager. Lad det stege lidt med og tilsæt derpå krydderierne, kokos, sojasovs, vineddike, de hakkede valnødder og tomaterne. Tilsæt derpå Karl Johan svampene, som har stået i blød. Du skyller dem dog lige først og kasserer vandet. Du kan evt. skære dem i små stykker, men ellers hældes de bare i sovsen og koger lidt med sammen med bouillonen i et par minutter under låg og ved svag varme. Hvis du synes, at sovsen er for tyk, tilsætter du bare lidt ekstra vand.

 

 

 

Når det har kogt i ca. 15-20 minutter er det klar til servering. Du kan evt. tilsætte frisk basilikum og parmesan, når du serverer retten.

 

 

Du kan servere sovsen med tilbehør i form af fx strimlet squash uden skrald og kerner, som du har ristet kort 2 minutter på en pande med lidt olivenolie. Eller du kan servere den som på billedet her med parboiled ris, som er ris, der er trykkogte fra fabrikken.