VitalZone – Dit sundhedsunivers

Æbletærte med marcipan


Ingredienser
  • 2. november 2020

4 pers.

Bund:
75 g klaret smør køleskabskold
100 g revet marcipan
1 æg
100 g mandelmel
50 g nøddemel (kan erstattes med 50 g mandelmel – altså 150 g mandelmel i alt)

Fyld:
2-3 belle boskop mad æbler
100 g marcipan
75 g klaret smør
1 æg
1 spsk kanel
1 tsk kokossukker

Sådan gør du . . .

Bunden laver du ved at rive marcipanen og det klarede smør på et rivejern. Bland det med ægget og melet til du får en mørdej. Put dejen i en smurt tærteform.
Fyldet laver du ved at smelte smør, ægget og revet marcipan i en gryde, så du får en cremet masse. Hæld fyldet på tærtebunden.
Skræl derpå æblerne og skær dem i tynde skiver som du lægger oven på tærtefyldet.
Drys med kanel og kokossukker.
Bag tærten i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter.
TIP: Du kan også lave fyldet uden marcipan og kun med æblestykker, kanel og sukker som du putter i en gryde og varmer igennem, til æblestykkerne er småbløde.

Denne æbletærte med marcipan er en uimodståelig glutenfri dessert, der kombinerer sødme, sprødhed og varme krydderier. Tærten er udviklet af naturopat og zoneterapeut Marie Louise Theill, som skaber opskrifter, der forener sundhed og nydelse. Med mandelmel og nøddemel som bund får tærten en let og nøddeagtig smag, mens marcipanfyldet giver en blød og sød kontrast til de friske æbler.

De syrlige belle boskop æbler giver en perfekt balance til den søde marcipan og det aromatiske drys af kanel. Tærten er både glutenfri og lektinfri og lavet uden raffineret sukker, hvilket gør den til et sundere alternativ til traditionelle desserter. Klaret smør tilfører en rig smag, mens kokossukkeret giver en naturlig sødme uden at påvirke blodsukkeret unødigt.

Glutenfrit bagværk i højeste klasse

Æbletærte med marcipan kan serveres som en lækker dessert eller nydes som en sød snack til eftermiddagskaffen. Tærten er et bevis på, at glutenfri bagværk sagtens kan være både velsmagende og nærende. Lad dig forkæle af denne skønne opskrift, som giver varme og glæde til enhver anledning.