4 pers.
Bund:
75 g klaret smør køleskabskold
100 g revet marcipan
1 æg
100 g mandelmel
50 g nøddemel (kan erstattes med 50 g mandelmel – altså 150 g mandelmel i alt)
Fyld:
2-3 belle boskop mad æbler
100 g marcipan
75 g klaret smør
1 æg
1 spsk kanel
1 tsk kokossukker
Sådan gør du . . .
Bunden laver du ved at rive marcipanen og det klarede smør på et rivejern. Bland det med ægget og melet til du får en mørdej. Put dejen i en smurt tærteform.
Fyldet laver du ved at smelte smør, ægget og revet marcipan i en gryde, så du får en cremet masse. Hæld fyldet på tærtebunden.
Skræl derpå æblerne og skær dem i tynde skiver som du lægger oven på tærtefyldet.
Drys med kanel og kokossukker.
Bag tærten i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter.
TIP: Du kan også lave fyldet uden marcipan og kun med æblestykker, kanel og sukker som du putter i en gryde og varmer igennem, til æblestykkerne er småbløde.