VitalZone – Dit sundhedsunivers

Lektinfri citronmåne uden sukker (næsten)


Ingredienser
  • 18. januar 2021

4 pers.

200 g mandelmel
4 æg
125 g klaret smør
100 g revet marcipan
1 moset banan
1 spsk kokosfibermel
1 stor tsk rent vaniljepulver
1 tsk bagepulver
Skal af 2 citroner

Glasur:
100 g flormelis med citronsaft samt ½ tsk gurkemeje – kan erstattes af 100 g mørkchokolade 85%, hvis du vil lave den uden sukker

Sådan gør du . . .

Smelt smørret kort og pisk imens æggene luftige. Bland begge dele med resten af ingredienserne i en skål. Pisk derpå det hele godt sammen og hæld massen i en smurt form og bag ved 170 grader luftovn ca. 45 min.
Smelt smørret kort og pisk imens æggene luftige. Bland begge dele med resten af ingredienserne i en skål. Pisk derpå det hele godt sammen og hæld massen i en smurt form og bag ved 170 grader luftovn ca. 45 min.
Pynt den afkølede kage med enten: Glasur som du stør et par håndfulde chokoladeknapper ud over. Eller knæk mørk chokolade i stykker og placer dem på den endnu ikke helt afkølede kage. Lad stykkerne smelte og smør pænt ud over hele kagen.

Det er min yndlingskage til en grå januar-dag, hvor alt er surt. Sådan en dag samler du simpelthen alle dine sure citroner sammen og laver dem om til en kage, som du og alle omkring dig kun kan blive glad af.