VitalZone – Dit sundhedsunivers

Hurtigbagte valnød boller


Ingredienser
  • 8. november 2023

Ca. 10-12 boller

Ingredienser:

9 dl vand
1 dl surdej
1 spsk honning eller ahornsirup
45 g loppefrøskaller
25 g valnød mel
225 g sorghummel
225 g hirsemel
2 spsk sesam og 2 spsk birkes til drys

Sådan gør du . . .

Rør loppefrø i dejen til sidst men vandet først. Tilsæt så resten af ingredienserne. Rør dejen i mindst 15 minutter i alt. Hæv i 4 timer på køkkenbordet. Form derpå bollerne med en ske og sæt dem på en bageplade, når du har vendt dem i en skål med fx sesam og birkes.

Dejen er lidt våd og gummiagtig og må ikke æltes eller presses sammen, så mister de luftigheden.
Bag bollerne ved 220 grader luftovn. Ovnen skal være helt varm, når du sætter dem ind.