4 pers.
Ingredienser:
2 squash
2 sød kartofler
1 løg
100 g revet gede- eller fåreost
2 bøffelmozzarella
1 spsk sennep
1 tsk muskatnød revet
1 tsk tørret timian samt 1 håndfuld frisk timian
Salt og peber efter smag
Sådan gør du . . .
Skræl både squash og sød kartoffel og snit begge på langs i ½ cm tykke skiver. Skær løget ud i ringe og bøffelmozzarellaen i ½ cm tykke stykker. Læg det hele lagvis. Start med et lag squash og slut med et lag squash. Imellem hvert lag smøres lidt sennep og der drysses med den revne ost og mozzarellaen, så der er lidt ost mellem hvert lag. Løget lægges som det midterste lag. Drys gratinen med muskatnød, timian og salt + peber og slut med lidt revet ost på toppen.
Bag gratinen ved 180 grader luftovn i ca. 1 time. Tjek med en gaffel om sødkartoflerne er bløde. Server som tilbehør til enhver kødret. Den smager også fint kold.
Når du skræller squashen, reducerer du lektinerne kraftigt. Fjern evt. kernerne også, hvis du er meget sensitiv.