VitalZone – Dit sundhedsunivers

Lektinfri parboiled svamperisotto


Ingredienser
  • 8. oktober 2021

2 pers.

200 g parboiled ris

100 g champignon eller shiitake svampe

20-30 g tørrede svampe fx Karl Johan eller kantareller

20-30 g revet parmesan

1 dl hvidvin

2 tsk bouillon fra Vogel

1 skvæt gastrik

Salt peber efter smag

1 skvæt olivenolie

100 g blåbær

2 håndfulde rucolasalat

Sådan gør du . . .

Sæt de tørrede svampe i blød i ca ½ time. Hæld vandet fra og lad dem riste med de friske svampe. Kog imens risene i ca. 12 minutter med rigeligt vand med bouillonen og hvidvinen. De skal være lidt fugtige og endelig ikke for tørre. Rens og snit de friske svampe og rist både de tørrede og friske svampe ved høj varme på en pande med lidt olivenolie. Lad dem blive småbrune og sprøde. Hæld derpå overskydende vand fra risene og tilsæt den revne parmesan og gastrik. Bland også lidt af svampene i risottoen og rør det hele godt rundt.
Server derpå risottoen i en skål med svampe, blåbær og rucola ovenpå evt. lidt ekstra parmesan.
Tip: Svampe er super sunde og fyldt med protein, fibre og D-vitamin. De udgør derfor en god køderstatning. De renser desuden kroppen, styrker hjernens funktion og kan booste på immunforsvaret, idet de rummer beta-glucaner, der er sunde immun modulerende stoffer.

Denne lækre, lektinfri parboiled svamperisotto er en sund og velsmagende ret, der kombinerer parboiled ris med svampe og blåbær, hvilket giver en unik smagsoplevelse. Opskriften er både sund og nærende og perfekt til dem, der ønsker at reducere lektiner i deres kost uden at gå på kompromis med smagen. Svampene, især tørrede varianter som Karl Johan og kantareller, er fyldt med sunde næringsstoffer, herunder D-vitamin, protein og fibre, som alle bidrager til et stærkt immunforsvar og en sund fordøjelse.

Svampe har i mange år været anvendt i både madlavning og som naturlige midler til at styrke kroppen, og denne risotto drager fordel af svampenes egenskaber som beta-glucaner, som understøtter immunforsvaret og renser kroppen. Kombinationen af svampe, blåbær og rucola skaber en balanceret ret, som både støtter dit helbred og dine smagsløg.

Vitalzone tilbyder en helhedsorienteret strategi

Når du tilbereder denne opskrift, kan du bruge din kost som en del af en helhedsorienteret sundhedsstrategi. På Vitalzone, hvor vi kombinerer zoneterapi og naturopati med viden om sund kost og livsstil, ser vi på kroppen som et hele, og opskrifter som denne spiller en vigtig rolle i at støtte en sund og afbalanceret livsstil.

Marie Louise, en erfaren naturopat og zoneterapeut, anbefaler, at man kombinerer sund kost som denne risotto med behandlinger, der fremmer kroppens naturlige balance og velvære.