2 pers.
200 g parboiled ris
100 g champignon eller shiitake svampe
20-30 g tørrede svampe fx Karl Johan eller kantareller
20-30 g revet parmesan
1 dl hvidvin
2 tsk bouillon fra Vogel
1 skvæt gastrik
Salt peber efter smag
1 skvæt olivenolie
100 g blåbær
2 håndfulde rucolasalat
Sådan gør du . . .
Denne lækre, lektinfri parboiled svamperisotto er en sund og velsmagende ret, der kombinerer parboiled ris med svampe og blåbær, hvilket giver en unik smagsoplevelse. Opskriften er både sund og nærende og perfekt til dem, der ønsker at reducere lektiner i deres kost uden at gå på kompromis med smagen. Svampene, især tørrede varianter som Karl Johan og kantareller, er fyldt med sunde næringsstoffer, herunder D-vitamin, protein og fibre, som alle bidrager til et stærkt immunforsvar og en sund fordøjelse.
Svampe har i mange år været anvendt i både madlavning og som naturlige midler til at styrke kroppen, og denne risotto drager fordel af svampenes egenskaber som beta-glucaner, som understøtter immunforsvaret og renser kroppen. Kombinationen af svampe, blåbær og rucola skaber en balanceret ret, som både støtter dit helbred og dine smagsløg.
Vitalzone tilbyder en helhedsorienteret strategi
Når du tilbereder denne opskrift, kan du bruge din kost som en del af en helhedsorienteret sundhedsstrategi. På Vitalzone, hvor vi kombinerer zoneterapi og naturopati med viden om sund kost og livsstil, ser vi på kroppen som et hele, og opskrifter som denne spiller en vigtig rolle i at støtte en sund og afbalanceret livsstil.
Marie Louise, en erfaren naturopat og zoneterapeut, anbefaler, at man kombinerer sund kost som denne risotto med behandlinger, der fremmer kroppens naturlige balance og velvære.