2 pers.
200 g parboiled ris
100 g champignon eller shiitake svampe
20-30 g tørrede svampe fx Karl Johan eller kantareller
20-30 g revet parmesan
1 dl hvidvin
2 tsk bouillon fra Vogel
1 skvæt gastrik
Salt peber efter smag
1 skvæt olivenolie
100 g blåbær
2 håndfulde rucolasalat
Sådan gør du . . .
Sæt de tørrede svampe i blød i ca ½ time. Hæld vandet fra og lad dem riste med de friske svampe. Kog imens risene i ca. 12 minutter med rigeligt vand med bouillonen og hvidvinen. De skal være lidt fugtige og endelig ikke for tørre. Rens og snit de friske svampe og rist både de tørrede og friske svampe ved høj varme på en pande med lidt olivenolie. Lad dem blive småbrune og sprøde. Hæld derpå overskydende vand fra risene og tilsæt den revne parmesan og gastrik. Bland også lidt af svampene i risottoen og rør det hele godt rundt.
Server derpå risottoen i en skål med svampe, blåbær og rucola ovenpå evt. lidt ekstra parmesan.
Tip: Svampe er super sunde og fyldt med protein, fibre og D-vitamin. De udgør derfor en god køderstatning. De renser desuden kroppen, styrker hjernens funktion og kan booste på immunforsvaret, idet de rummer beta-glucaner, der er sunde immun modulerende stoffer.