VitalZone – Dit sundhedsunivers

Lektinfrit toastbrød


Portfolio Description
  • 15. maj 2024

Ca. til 4 pers.

Ingredienser:

200g hirsemel
170g sorghummel
100g kastanjemel
40g arrowroot eller tapiokamel
25g loppefrøskaller
1 tsk salt
15 g gær svarer til en sukkerknald i størrelse
1 tsk ahornsirup
600g gedemælk eller mandelmælk

Sådan gør du . . .

Pisk gær mælk, salt og sirup i et par minutter. Tilsæt derpå resten af ingredienserne på nær loppefrøskallerne. Lad dejen røre i ca. 10 minutter og tilsæt så loppefrøskallerne og rør 5 minutter mere.

Hæld derpå dejen i en sandkage- eller rugbrødsform bekædt med bagepapir. Lad den hæve 2 timer på køkkenbordet.
Bag ved 200 grader i ca. 45 minutter. Køl brødet helt af, inden du skærer det ud. Opbevar på køl for at forlænge holdbarheden. Og rist det gerne, når det ikke længere er helt nybagt.