Ca. til 4 pers.
Ingredienser:
200g hirsemel
170g sorghummel
100g kastanjemel
40g arrowroot eller tapiokamel
25g loppefrøskaller
1 tsk salt
15 g gær svarer til en sukkerknald i størrelse
1 tsk ahornsirup
600g gedemælk eller mandelmælk
Sådan gør du . . .
Pisk gær mælk, salt og sirup i et par minutter. Tilsæt derpå resten af ingredienserne på nær loppefrøskallerne. Lad dejen røre i ca. 10 minutter og tilsæt så loppefrøskallerne og rør 5 minutter mere.
Hæld derpå dejen i en sandkage- eller rugbrødsform bekædt med bagepapir. Lad den hæve 2 timer på køkkenbordet.
Bag ved 200 grader i ca. 45 minutter. Køl brødet helt af, inden du skærer det ud. Opbevar på køl for at forlænge holdbarheden. Og rist det gerne, når det ikke længere er helt nybagt.