Ca. til 4 pers. som tilbehør
Ingredienser:
2 dl mandelmel
!/2 dl loppefrøskaller
12 spsk vand (evt lidt mere hvis dejen føles for tør)
1 spsk olivenolie
2 spsk sesamfrø
1 tsk oregano
1 tsk timian
1 tsk basilikum
1 tsk peber
1 tsk salt
!/2 dl hampefrø
Sådan gør du . . .
Bland først de tørre ingredienser i en skål og tilsæt derpå vand og olie og rør til dejen er fast og kan rulles ud. Rul den ud på bagepapir på en bageplade til den er firkantet og ca. knap 0,5 mm i højden. Brug evt. et stykke ekstra bagepapir til at rulle dejen ud med ved at lægge det mellem rullen og dejen.
Prik derpå små huller i dejen med en gaffel og skær den i tern på ca. 5×5 cm. Bag den i ca. 30 minutter ved 200 grader luftovn. Skil evt. stykkerne lidt fra hinanden undervejs, så alle får lige meget varme.
Kiksene er gode som snack og til at have med på tur. De opbevares fint i en bøtte med låg i ca 2 uger.