Ca. til 8 pers. ca. som tilbehør
Ingredienser:
4 dl mandelmel
1 dl loppefrøskaller
2 dl vand (evt lidt mere hvis dejen føles for tør)
2 spsk olivenolie
1 dl sesamfrø
3 tsk brunkagekrydderi
1 dl ahornsirup
1 nip salt
Sådan gør du . . .
Bland først de tørre ingredienser i en skål og tilsæt derpå vand og olie og rør til dejen er fast og kan rulles til en pølse ca. 5-6 cm i tykkelse. Læg den på en bageplade med bagepapir og skær med en skarp kniv skiver af ca. 0,5 cm i tykkelsen.
Placer de runde kiks på en beklædt bageplade. Bag dem i ca. 20-30 minutter ved 200 grader luftovn. De bliver hurtigt sorte i kanten, så hold godt øje undervejs, så alle får lige meget varme.
Kiksene er gode som sunde snacks fx til Halloween. De opbevares fint i en bøtte med låg i ca 2-4 uger.