Ca. til 4 pers.
Ingredienser:
Dej:
100 g sorghummel (eller 70 g cassavamel)
50 g kastanjemel
50 g mandelmel
2 spsk loppefrøskaller
1 æg (eller 2 spsk tapiokamel)
1,5 dl kokosolie uden smag/neutral
Fyld:
2 æg
200 g svampe
1 løg
1 porre
1 tsk hvidløgspulver
1 bøffelmozarella
2 dl revet gede- eller fåreost
1 spsk sennep
1 tsk rosmarin
1 tsk timian
1 tsk koriander
1 spsk olivenolie til stegning
Salt og peber
Sådan gør du . . .
Start med at lave tærtedejen. Hæld kokosolien i en skål. Bland derpå ægget i med hænderne. Tilsæt så resten af ingredienserne og form dejen til en fast kugle, som du maser ud i et smurt tærtefad.
Lav derpå fyldet ved at riste løg, porre, svampe og krydderier på en pande med lidt olivenolie til det er let brunet. Hæld derpå det hele i en skål hvori du tilsætter resten af ingredienserne undtagen 1 dl af den revne ost. Bøffelmozarellaen rives i stykker og røres i til sidst. Hæld derpå dejen i tærteformen og drys tærten med det sidste ost inden du sætter den i ovnen.
Bag den ved 180 grader luftovn i 1 time og server fx med friske rejer og salat.