VitalZone – Dit sundhedsunivers

Lektinfri fastelavnsboller med chokolade og marcipan


Ingredienser
  • 15. februar 2021

6 pers.

1 dl kokosolie

6 dl kokosmælk

1 spsk æblecidereddike

25 g gær

30 g loppefrøskaller

3 spsk kokossukker

2 tsk salt

2 tsk ren vanilje pulver

2 tsk kardemomme

25 g tapiokamel

150-200 g sorghummel, dejen tilsættes evt. lidt mere mel, indtil den hænger sammen og er lidt gummiagtig uden at være klistret.

 

Fyld:

3 dl kokosmælk

2 spsk kokossukker

2 spsk tapiokamel

1 tsk vanilje

1 klat marcipan i hver bolle (Du bruger ca. 50 g marcipan til en portion boller)

Glasur:

50 g mørk chokolade, flormelis og et par spsk-fulde varme kaffe.

Sådan gør du . . .

Bland først dejen til bollerne. Du luner kokosolien og opløser gær og kokosmælk heri. Rør derpå al det andet i og lad det røre i mindst 10 minutter i en røremaskine. Lad herefter dejen hæve 1 time på køkkenbordet. Form derpå bollerne ved at flade dejen ud og skære den i firkanter. Kvadrater på ca. 10 cm på hver side. På hver bolle kommer du lidt fyld.

Rør dog først alle ingredienser til fyldet sammen i en gryde, som du varmer lidt op. Pisk fyldet under opvarmning indtil det størkner lidt. Køl af et par minutter og smør et par skefulde på hver bolle og et lille stykke marcipan i midten.

Fold hver bolle sammen som en kuvert og læg samlingen nedad på en beklædt bageplade. Pensl evt. bollerne med lidt varm kaffe og bag dem i ca. 25 minutter ved 200 grader luftovn. Pynt de afkølede boller med glasur lavet af smeltet chokolade 70 % tilsat lidt varm kaffe og flormelis. Rør det sammen til det bliver en glat masse.