Ca. til 3 pers.
Ingredienser:
8 dl vand
1 tsk æblecidereddike
15 g gær eller 1 dl surdej
30 g loppefrøskaller
3 tsk salt
300 g hirsemel
200 g sorghummel
40 g arrowrootpulver
2 spsk kokosfibermel
!/2 tsk koriander
2 spsk olivenolie
Sådan gør du . . .
Bland først de våde ingredienser i en skål og så gær/surdej og loppefrøskaller. Tilsæt så resten og rør det hele i 15 minutter. Lad derpå dejen hæve 1-2 timer på køkkenbordet.
Rul dejen ud til tre pizzabunde og bag ved 250 grader luftovn i ca. 20 min.. Du kan dog også vælge først at putte fyld på efter egen smag. Men ønsker du at have bunde klar til en travl dag, kan du fryse dem ned, når de er kølet af.
Her har jeg valgt at lave en vegetarisk udgave, hvor jeg har lavet min egen basilikums pesto og puttet på først. Derefter rød peber, revet gedeost champignon, oliven og løg. Og lidt frisk basilikum til at drysse over inden servering. Pizzaen med fyld kan selvfølgelig også godt fryses ned.