6 pers.
Mørdej:
1 æg
125 g klaret smør
100 g revet marcipan
150 g mandelmel
2 spsk kokosfibermel
1 tsk vanilje til mørdejen
Fyld:
Ca. 400 g jordbær
Ca. 200 g hindbær
Ca. 200 g blåbær
1 tsk vanilje til drys over bærrene
100 g chokolade 70-85%
Sådan gør du . . .
Bland mørdejen ved at rive smørret på et rivejern på den grove side. Bland derpå smørret med ægget, mandelmelet og kokosfibermelet og 1 tsk vanilje. Dejen skal være fast som en mørdej, som du kan brede ud i en smurt tærteform. Bag tærtebunden ved 175 grader i ca. 25-30 minutter. Hold øje med den, den bliver hurtigt for mørk! Når den er færdig, kommer du chokoladen på og lader den smelte. Smør det ud over hele kagen og lad den køle helt af.
Fyldet: Skyl og skær jordbærrene i halve og put dem på den udbredte og helt kolde tærtebund. Drys resten af bærrene over kagen og til sidst vaniljen så du får et virvar af bær. Server med kokos flødeskum eller bare som den er.
Tip: Kagens mørdej kan du også bruge til andre typer af bær tærter.