VitalZone – Dit sundhedsunivers

Lektinfri brownie (kan laves mælkefrit)


Portfolio Description
  • 12. april 2021

6 pers.

Ingredienser:

2 dl blomkålsris (helt fintrevet – evt. fra frost)

1 dl kokosmælk

½ dl kokosolie

100 g chokolade 85%

2 spsk mascarpone (kan erstattes af kokosfløde)

½ dl ahornsirup eller yakonsirup

4 dl mandelmel

2 æg

2 spsk kakaopulver

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniljepulver

1 nip havsalt

80 g hakket chokolade 70%

Pynt med hakkede pistagenødder eller hasselnødder ca. 1 håndfuld

Sådan gør du . . .

Bland alle de våde ingredienser i en skål. Smelt imens ved svag varme olie samt 85% chokoladen i en gryde. Bland det derpå i de våde ingredienser. Bland alle de tørre ingredienser i og den grofthakkede 70% chokolade. Når alt er blandet godt, hældes dejen i en smurt form. Bag kagen ved 200 grader i ca. 25- 30 minutter. Pynt med hakkede nødder, når den tages ud af ovnen. Men skær den først, når den er kold.

Denne kage er et hit, både fordi den smager godt og fordi den har ganske lidt sukker og en del sunde ingredienser: fx blomkål, kakao og mandler.