Ca. til 2 pers. som tilbehør
Ingredienser:
1 squash mellemstor – stor
1 løg
1 peberfrugt
50 g gedeost
3 spsk olivenolie
1 tsk timian, oregano og basilikum
1/2 bundt frisk basilikum
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk balsamiko fx fra Modena
Salt og peber efter smag
Sådan gør du . . .
Lad enden på squashen blive siddende og skær squashen i skiver indtil du når toppen, så der opstår en vifteform. Skær løg og peberfrugt i skiver og skær osten i skiver/flade tern. Put squashen i et ovnfast fad og bred den lidt ud. Mellem hvert lag putter du en skive ost, en skive løg og en skive peberfrugt. Evt 2 skiver af hver, hvis det er en stor squash.
Drys krydderierne og olien over og bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Put den friske basilikum på efter den er bagt.
Server retten som tilbehør, men husk at skrælle både squash og peberfrugt og fjerne kernerne, hvis du går helt uden om lektiner.