VitalZone – Dit sundhedsunivers

Wannabe vegetarisk nicoise salat


Portfolio Description
  • 14. maj 2021

2-4 pers.

3 æg

100 g parboiled ris

1 håndfuld skvalderkål eller frisk spinat

6 skiveskårede radiser

1-2 håndfuld oliven

¼ fintsnittet spidskål

4 tyndskårne forårsløg

evt. et par håndfuld høvlet pecorino eller parmesanost

Dressing:

1 dl jomfruoliven olie

½ dl æblecidereddike

1 tsk stærk sennep

½ tsk honning

Salt og peber efter smag

Sådan gør du . . .

Kog æggene i 10 minutter og risene i 12-15 minutter. Skyl alle grøntsagerne godt. Og snit dem fint og fordel dem i en skål. Hæld de kogte ris over og pynt med de overskårne æg og oliven.
Hæld alle ingredienserne til dressingen sammen i en lille kande og lad hver enkelt selv dosere. Hvis du serverer salaten til hovedret, er der nok til 2 personer, hvis den bruges til tilbehør, er der nok til 4.
Tip: Hvis du som jeg er vild med ost, kan de anbefales at snitte lidt pecorino eller parmesan flager over salaten også!