2-4 pers.
3 æg
100 g parboiled ris
1 håndfuld skvalderkål eller frisk spinat
6 skiveskårede radiser
1-2 håndfuld oliven
¼ fintsnittet spidskål
4 tyndskårne forårsløg
evt. et par håndfuld høvlet pecorino eller parmesanost
Dressing:
1 dl jomfruoliven olie
½ dl æblecidereddike
1 tsk stærk sennep
½ tsk honning
Salt og peber efter smag
Sådan gør du . . .
Kog æggene i 10 minutter og risene i 12-15 minutter. Skyl alle grøntsagerne godt. Og snit dem fint og fordel dem i en skål. Hæld de kogte ris over og pynt med de overskårne æg og oliven.
Hæld alle ingredienserne til dressingen sammen i en lille kande og lad hver enkelt selv dosere. Hvis du serverer salaten til hovedret, er der nok til 2 personer, hvis den bruges til tilbehør, er der nok til 4.
Tip: Hvis du som jeg er vild med ost, kan de anbefales at snitte lidt pecorino eller parmesan flager over salaten også!