Ca. til 3 pers. som tilbehør
Ingredienser:
1 fåre- eller gedefeta firkantet pakke ca. 100 g
1 peberfrugt
2 løg
3 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
1 tsk sennep
1 tsk balsamico fx fra Modena
2 tsk oregano
2 tsk timian
2 tsk basilikum
1 bundt frisk basilikum
1 håndfuld frisk timian og oregano let hakket
salt og peber efter smag
Sådan gør du . . .
Skræl fetaen med en kartoffelskræller for at få lektinerne væk og kasser alle kerner. Hak den derpå i tern. Løg hakkes også i små tern og hvidløg presses. Læg det i et ovnfast fad med fetaen i midten. Mix de våde ingredienser i en lille skål med krydderierne og hæld det over det hele. Gem de fiske krydderier til fetaen er bagt.
Sæt fadet i ovnen og bag ved 200 grader luftovn i ca. 25-30 minutter. Drys derpå de friske lethakkede krydderurter udover og server som tilbehør.
Husk at fjerne skind og kerner fra peberfrugten, hvis du vil have retten uden lektiner. Det gøre hurtigst med en kartoffelskræller, men pas på de kan godt stænke lidt så brug evt. et forklæde.