VitalZone – Dit sundhedsunivers

Blodappelsin-kage


Portfolio Description
  • 27. januar 2021

6 pers.

200 g mandelmel

4 æg

125 g klaret smør, smeltet

100 g revet marcipan

1 moset banan

1 spsk kokosfibermel

1 stor tsk rent vaniljepulver

1 tsk bagepulver

Skal af 3 blodappelsiner (eller alm. appelsiner)

50-100 g hakket chokolade eller chokoladeknapper

Lidt saft til glasur

Sådan gør du . . .

Glasur:

100 g flormelis med ganske lidt appelsinsaft evt. et pat dråber kogende vand, så glasuren stivner – sukker glasuren kan erstattes af 100 g mørkchokolade 85%, hvis du vil lave den næsten uden sukker

Smelt smørret kort og pisk imens æggene luftige. Bland begge dele med resten af ingredienserne i en skål. Pisk derpå det hele godt sammen og hæld massen i en smurt form og bag ved 170 grader luftovn ca. 45 min.
Pynt den afkølede kage med enten: Glasur evt. med lidt revet appelsinskrald på toppen eller knæk mørk chokolade i stykker og placer dem på den endnu ikke helt afkølede kage. Lad stykkerne smelte og smør pænt ud over hele kagen.