6 pers.
200 g mandelmel
4 æg
125 g klaret smør, smeltet
100 g revet marcipan
1 moset banan
1 spsk kokosfibermel
1 stor tsk rent vaniljepulver
1 tsk bagepulver
Skal af 3 blodappelsiner (eller alm. appelsiner)
50-100 g hakket chokolade eller chokoladeknapper
Lidt saft til glasur
Sådan gør du . . .
Glasur:
100 g flormelis med ganske lidt appelsinsaft evt. et pat dråber kogende vand, så glasuren stivner – sukker glasuren kan erstattes af 100 g mørkchokolade 85%, hvis du vil lave den næsten uden sukker
Smelt smørret kort og pisk imens æggene luftige. Bland begge dele med resten af ingredienserne i en skål. Pisk derpå det hele godt sammen og hæld massen i en smurt form og bag ved 170 grader luftovn ca. 45 min.
Pynt den afkølede kage med enten: Glasur evt. med lidt revet appelsinskrald på toppen eller knæk mørk chokolade i stykker og placer dem på den endnu ikke helt afkølede kage. Lad stykkerne smelte og smør pænt ud over hele kagen.