VitalZone – Dit sundhedsunivers

Linsegryde


Ingredienser
  • 27. april 2023

Ca. til 4 pers.

Ingredienser:

Kog 2 dl røde linser i trykkoger eller brug en dåse/karton som er trykkogt på forhånd
1 tsk sennepsfrø
1 tsk spidskommen
½ tsk koriander
½ tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk ingefær
1 tsk garam masala
1 tsk paprika
½ tsk gurkemeje
1 æble i stykker
2 hakkede løg
1 fed hvidløg
1 gulerod
4 spsk olivenolie
2 dl vand
1 dl kokosmælk
Saften fra ½ citron
Evt. lidt grøntsagsbouillon fra Herbamare
Salt og peber efter smag
Server med et grønt drys af fx frisk koriander eller persille

Sådan gør du . . .

Start med at riste løg, hvidløg gulerod og æble til det hele er lidt blødt i rigeligt olivenolie. Tilsæt derpå krydderierne, vand, bouillon og kokosmælk samt citron. Tilsæt så linserne og lad det hele stå og små simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber og server med et grønt drys og parboiled ris.
Retten kan laves med trykkogte linser eller linser på dåse eller karton, som er trykkogte på forhånd.
Retten kan også bruges som tilbehør.