VitalZone – Dit sundhedsunivers

Rabarbertærte – lektinfri som altid!


Portfolio Description
  • 14. maj 2021

6 pers.

Mørdej:

1 æg

200 g klaret smør

150 g mandelmel

2 spsk kokosfibermel

1 tsk vanilje til mørdejen

 

Fyld:

Ca. 500 g rabarber skåret i små stykker ca. 1-2 cm

1 tsk vanilje til drys over rabarberne

6 spsk kokossukker til drys over rabarberne

2 håndfulde mandelflager

 

 

Sådan gør du . . .

Bland mørdejen ved at rive smørret på et rivejern på den grove side. Bland derpå smørret med ægget, mandelmelet og kokosfibermelet og 1 tsk vanilje. Dejen skal være fast som en mørdej som du kan brede ud i en smurt tærteform. Gem 1/3 del af dejen og lav små strimler, som du lægger på kagen, efter fyldet er kommet på.

 

Fyldet: Skyl og skær rabarberne i stykker og put dem på den udbredte tærtedej. Drys sukkeret og vaniljen over og bred det sidste af dejen ud i strimler over kagen, så du får et ternet mønster. Pynt til sidst med mandelflager og bag kagen ved 180 grader i ca. 35-45 minutter. Server med kokos flødeskum eller fåremælksyoghurt eller bare som den er.

Tip: Kagens mørdej kan du også bruge til andre typer af bær tærter.