6 pers.
Mørdej:
1 æg
200 g klaret smør
150 g mandelmel
2 spsk kokosfibermel
1 tsk vanilje til mørdejen
Fyld:
Ca. 500 g rabarber skåret i små stykker ca. 1-2 cm
1 tsk vanilje til drys over rabarberne
6 spsk kokossukker til drys over rabarberne
2 håndfulde mandelflager
Sådan gør du . . .
Bland mørdejen ved at rive smørret på et rivejern på den grove side. Bland derpå smørret med ægget, mandelmelet og kokosfibermelet og 1 tsk vanilje. Dejen skal være fast som en mørdej som du kan brede ud i en smurt tærteform. Gem 1/3 del af dejen og lav små strimler, som du lægger på kagen, efter fyldet er kommet på.
Fyldet: Skyl og skær rabarberne i stykker og put dem på den udbredte tærtedej. Drys sukkeret og vaniljen over og bred det sidste af dejen ud i strimler over kagen, så du får et ternet mønster. Pynt til sidst med mandelflager og bag kagen ved 180 grader i ca. 35-45 minutter. Server med kokos flødeskum eller fåremælksyoghurt eller bare som den er.
Tip: Kagens mørdej kan du også bruge til andre typer af bær tærter.