Ca. til 4 pers.
Ingredienser:
200 g revet marcipan
1 moset banan
1 spsk kokosolie
150 g mandelmel
1 tsk vanilje
100 g chokolade 70-80%
1 bakke blommer ca. 10-15 stk.
2 spsk kokossukker + 1 tsk vanilje til blommerne
Sådan gør du . . .
Mørdej:
Mos bananen i en skål til den er helt smattet. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern og bland det i skålen med bananen og kokosolien. Tilsæt så mandelmelet og vaniljen og bland det hele med hænderne til dejen er en sammenhængende klump. Sæt den evt. ½ time på køl. Smør en tærteform eller beklæd den med bagepapir og mas dejen ud i formen. Bag den i luftovn ved 170 grader i ca. 20-25 minutter. Den skal blive brun over det hele. Når den tages ud, fordeles chokolade i stykker oven på bunden. Når chokoladen er smeltet, smøres den ud så den dækker det hele. Sæt det på køl en times tid.
Mos bananen i en skål til den er helt smattet. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern og bland det i skålen med bananen og kokosolien. Tilsæt så mandelmelet og vaniljen og bland det hele med hænderne til dejen er en sammenhængende klump. Sæt den evt. ½ time på køl. Smør en tærteform eller beklæd den med bagepapir og mas dejen ud i formen. Bag den i luftovn ved 170 grader i ca. 20-25 minutter. Den skal blive brun over det hele. Når den tages ud, fordeles chokolade i stykker oven på bunden. Når chokoladen er smeltet, smøres den ud så den dækker det hele. Sæt det på køl en times tid.
Blomme topping:
Halver blommerne og tag stenene væk. Læg dem i et ovnfast fad med den buede side op. Drys med kokossukker og vanilje og bag dem i varmluftovn ved 170 grader i ca. 30 minutter til de er smattede og dufter. Når tærtebunden og chokoladen er kølet af, lægges de bagte blommer på så de dækker hele bunden.
Tærten smager også skønt med lidt frisk kokosyoghurt, hvis du kan finde det.
Kagen holder sig fint i 4 dage på køl.