Naturlige blodfortyndere

Ginkgo biloba
Undersøgelser fra hele verden har vist ginkgos potente anti-blodklumpende effekter. Ekstraktet fra ginkgo biloba-blade fås i kosttilskud som tabletter eller kapsler.

Grøn te
Kraftige antioxidanter i grøn te – især den kaldet epigallocatechin gallat (EGCG) – udviser antiblodplade- og antikoagulationsegenskaber. Fordi grøn te er dampet teblad og ikke er så forarbejdet som sort, indeholder det lidt flere af tebladenes sundhedsmæssige fordele. Indtagelse af grøn te gavner ikke kun din sundhed, men kan hjælpe dig med at tabe dig og øge din kognitive funktion.

Cayennepeber
Cayenne indeholder salicylat – et naturligt blodfortyndende middel, der er værdsat for sine anti-trombose-effekter. Oven i det indeholder det også capsaicin, som har vist sig at have lipidsænkende, antihypertensive, anti-diabetiske og anti-fedme egenskaber. Tilføj fx cayennepeber til gryderetter og supper for en krydret smag, drys det sparsomt på, da det er stærkt – brug det i stedet for chili, der indeholder problematiske lektiner.

Omega 3 fiskeolie
Omega-3 fiskeolie har i dyreforsøg vist at det kunne forhindre blodet i at koagulere for hurtigt. Samtidig hjælper omega-3-tilskud til at sænke kolesteroltallet og forbedre blodets sundhed generelt.

Gurkemeje
Curcumin, det gavnlige polyfenol i gurkemeje, hæmmer thrombin – et stof, der spiller en rolle i blodkoagulation. Et dagligt forbrug af dette karry-agtige krydderi kan hjælpe med at bevare blodets naturlige antikoagulerende/letflydende tilstand. Tilsæt gurkemeje i salte retter og supper. Eller bland det med varmt vand for at lave te – eller tag gurkemeje i kapselform.

E-vitamin
Supplering med E-vitamin og indtagelse af E-vitamin-rige fødevarer, såsom avocado, mandler, broccoli, mango, persille og spinat kan hjælpe med at forebygge sygdomme i hjerte og blodkar.

Hvidløg
Indtagelse af små mængder hvidløg dagligt, især friske, rå hvidløg, kan være gavnligt for at forhindre blodpropper.
Allicin – er et af hvidløgs primære aktive stoffer, og det der giver den særlige smag og duft – og andre af hvidløgets plantestoffer hjælper med at forhindre blodpropper i at dannes. Tilføj frisk eller tørret hvidløg til salte retter eller tilsæt friskhakket hvidløg og oliven til brøddejen før bagning. Eller tag hvidløg som kosttilskud.

Ingefær
Ingefær er et andet anti-inflammatorisk og blodfortyndende krydderi, der kan hjælpe med at forhindre blodpropper. En litteraturgennemgang offentliggjort i tidsskriftet PLoS One bemærkede, at det forhindrer blodpropper ved at reducere thromboxan, et hormon, der får blodplader til at klæbe sammen og arteriel konstriktion.

Bemærk, at der kan være kontraindikationer, der gør det skadeligt at kombinere naturlige blodfortyndere med medicin, så sørg for at diskutere dette med din læge inden du indtager det.

Del gerne denne blog