VitalZone – Dit sundhedsunivers

en statue med påtegnet akupunkturpunkter

Se beviset på at akupunktur-punkter findes

Antallet af patienter der bruger alternative behandlingsformer stiger. Og den traditionelle kinesiske medicin, som akupunkturen er en del af, bruges af dobbelt så mange mennesker på verdensplan som den vestlige medicin.

Men mainstream videnskaben, lægerne, medicinal industrien og  mange andre instanser opfatter stadig ofte akupunkturen og andre behandlingsformer, der arbejder med meridiansystemet og energisystemet som illegitime medicinske behandlingsmetoder.

Selve undersøgelsen kan ses her: http://www.healthcmi.com/Acupuncture-Continuing-Education-News/1230-new-ct-scans-reveal-acupuncture-points

Det ser imidlertid nu ud til at videnskaben endelig visuelt kan dokumentere tilstedeværelsen af akupunkturpunkterne og meridianerne (de baner inden i kroppen der bringer Chi også kaldet livsenergien rundt).

De energiledninger i det elektriske kredsløb, som kroppen har og hvori Chi kan cirkulere i hulrummene i det menneskelige legeme, kan nu ses ved hjælp af af en ny kombination af billededannende teknikker og CT-scanninger (edb-tomografi).

Forskerne har observeret koncentrerede punkter af mikrovaskulære strukturer, der klart svarer til kortet over akupunkturpunkter lavet af de kinesiske energimestre (læger/helbredere) for over 2000 år siden.

I undersøgelsen, som blev offentliggjort i “Journal of elektron spektroskopi”  brugte forskerne kontrastvæske til CT billededannelsen med synkrotron stråling på både ikke-akupunkturpunkter og akupunkturpunkter.

  • CT scanningerne afslørede en klar forskel på ikke-akupunkturpunkter og akupunkturpunkter. ‘
  • CT-scanningerne viste at de velkendte akupunkturpunkter i kroppen havde en højere tæthed af, hvad undersøgelsen betegner som en slags “mikro-fartøjer” ( eller kommunikationsbaner) indeholdende en stor mængde af mikrovaskulære strukturer.”

Ifølge den kinesisk medicin er Chi en livskraftsenergi, der gennemstrømmer hele kroppen i et komplekst system af baner også kaldet meridianer. De følger den frie strøm af blod rundt i kroppen. Hvis blodgennemstrømningen er begrænset et eller andet sted i kroppen, ja så bliver fordelingen af livskraft/chi-energi hæmmet, hvorved disharmoni i ellers symbiotiske og velfungerende organer kan opstå.

Tai Chi og Qi Gong er eksempler på øvelsessyetemer man selv kan udføre for at arbejde bevidst med at forbedre det vaskulære flow af blod og for at flytte Chi og lade det flyde mere frit i hele kroppen. Det frie flow er direkte koblet med forbedret sundhed og bedre immunitet, højere energiniveauer og forbedret mental og emotionel funktion.

Dette synes altså nu at kunne valideres videnskabeligt af denne forskning, som konkluderer at:

Akupunkturpunkter har en højere koncentrationer af mikro-fartøjer eller kommunikationsstationer nær overfladen af huden.

Punkterne synes faktisk også at være forbundet til steder i kroppen, hvor mere blod kan koncentreres. Akupunkturpunkter har med andre ord en højere tæthed af kommunikationsbaner, som indeholder en stor mængde af mikrovaskulære strukturer. Ikke-akupunkturpunkter udviser ikke disse egenskaber.

Denne undersøgelse identificerer også nogle af de større meridianer i kroppen, som menes at være blevet opdaget for over 2000 år siden under den mystiske Gule Kejsers regeringstid. Han er bredt accepteret som grundlæggeren af kinesisk medicin og akupunktur, omend mere mystiske beretninger fortæller om en gruppe meget specielle kvinder, som de oprindelige indehavere af denne viden. Disse kvinder lærte kejseren om energisystemet, men det vil føre for vidt at komme ind på her … Et andet blog indlæg måske:-)

En anden forskningsundersøgelse har også fundet unikke strukturer af akupunkturpunkter og akupunktur-meridianer ved hjælp af MR scanning (magnetisk resonans imaging), infrarød billeddannelse, LCD termisk fotografering, ultralyd og andre CT billededannelses metoder.

Forskerne bemærkede her, at mange undersøgelser ved hjælp af disse teknologiske tiltag allerede har vist, at akupunkturpunkter faktisk findes. Relaterede undersøgelser har ved hjælp af amperometriske ilt-mikrosensorer afsløret delvise ilt trykvariationer, der igen er helt i overensstemmelse med de energetiske kort over den menneskelige krop, som de blev udviklet af kineserne for flere tusinde år siden.

En metode der desuden er så empirisk (dvs. erfaingsmæssigt gennemprøvet), at det langt overgår et hvilket som helst farmaceutisk konventionetl afprøvet lægemiddel!

Et fantastisk sundshedssystem, som har gavnet millioner af mennesker gennem årene, og som har vist sig at blive ved med at være efterspurgt trods latterliggørelse, nedgørelse og smedekampagner fra mange sider gennem tiden. Et på alle måde levende og livsfremmende system, som har bevist sin eksistens berettigelse tifold, kan nu omsider beskrives mere visuelt af forskerne og få den plads det fortjener – skønt!

 


Kilder

Kilder: Chenglin, Liu, Wang Xiaohu, Xu Hua, Liu Fang, Dang Ruishan, Zhang Dongming, Zhang Xinyi, Xie Honglan, and Xiao Tiqiao. “X-ray phase-contrast CT imaging of the acupoints based on synchrotron radiation.” Journal of Electron Spectroscopy and Related Phenomena (2013).
Song X J, Zhang D. Study on the manifestation of facial infrared thermography induced by acupuncturing Guangming (GB 37) and Hegu (LI 4) [J]. Chinese Acupuncture & Moxibustion. 2010, 30(1):51-54.
Minyoung Hong, Sarah S. Park, Yejin Ha, et al., “Heterogeneity of Skin Surface Oxygen Level of Wrist in Relation to Acupuncture Point,” Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, vol. 2012, Article ID 106762, 7 pages, 2012. doi:10.1155/2012/10a6762.

Del gerne denne blog