Shungite en healende sten

Shungite er en unik, sjælden og ældgammel sten. Den menes at være  2 milliarder år gammel, og det betyder, at den var her, før der eksisterede noget organisk liv på jorden! Den faldt formentlig ned fra himlen, som en gave til os i dag.

 

Denne sjældne sorte sten fra landsbyen Shun’ga i Rusland, som har givet stenen sit navn, har også længe været genstand for historier og fascination. Ingen ved med sikkerhed, hvor den kom fra, men flere teorier er blevet fremsat. Nogle eksperter mener, at Shungit stenområdet består af lag af forfaldne organiske rester, mens andre hævder, at det er kommet fra det ydre rum i form af en meteoritkollision.

 

Shungite er unikt sammensat og rummer mere end 98% kulstof. Det indeholder også fullerener, som er en særlig type kulstofnanostruktur (med form som en fodbolds 5 kantede lapper), samt næsten alle mineraler i det periodiske system.

 

Shungitsten og elektromagnetisk stråling

Shungite kan spille en vis rolle i at genoprette balancen i vores krop, hvis vi reagerer på EMF -stråling. Det er foreløbigt blevet understøttet af en undersøgelse fra 2003 på rotter. Ifølge denne undersøgelse var Shungite i stand til at skærme rotterne og afbøde virkningerne af højfrekvent elektromagnetisk stråling ved at absorbere den.

Det, der gør Shungite effektivt til at harmonisere stråling, menes at være kulstofsammensætningen på 98%.

Takket være sin femkantede form tiltrækker fullerene molekylerne frie radikaler. De frie radikaler transformeres til en neutral forbindelse. En fulleren mister ikke sin molekylære sammensætning og kan derfor fortsætte med at tiltrække flere frie radikaler og hjælpe dem ud af kroppen.

Shungite giver formentlig beskyttelse mod både ioniserende og ikke-ioniserende elektromagnetisk stråling. Flere undersøgelser tyder på, at shungit også beskytter mod ioniserende stråling, såsom ultraviolet og røntgenstråler. Et studie lavet med rotter fra 2017 fandt, at shungit gav betydelig hårbeskyttelse til hårløse mus, som var blevet udsat for UVB-stråling. Det menes at være på grund af dets antioxidante og antiinflammatoriske virkninger.

Hvis du vælger Shungite som EMF-beskyttelse, skal du sørge for at købe det fra en leverandør, du kan stole på. Det er en meget sjælden sten, og det er vigtigt at sikre ægtheden af stenen, fordi et falsk mineral ikke vil tilbyde det samme beskyttelsesniveau.

 

Sådan bruger du Shungite

For at udnytte stenens beskyttende evner mod EMF skal du blot placere den i nærheden af ​​elektroniske enheder, der vides at udsende trådløse stråler fx din telefon, computer eller router. En pyramideformet shungite er kendt for at være ganske nyttig, når det kommer til at harmonisere omgivende EMF-stråling fra flere retninger, takket være energifeltet, der udsendes af stenens pyramideform. Du kan også bære shungite smykker, som du jo har tæt på kroppen. Selv sover jeg med en shungite sten, som er flad og slebet. Hvis jeg har svært ved at sove lægger jeg den på det 3. øje mellem øjebrynene.

 

Shungite kan rense vand og fjerner patogener

Fullerenerne, som er i Shungite, er kendt for at nedbryde cellevægge hos skadelige patogener som bakterier og vira. Desuden kan shungite også bryste sig af at have antimikrobielle egenskaber. En undersøgelse fra 2017 på mus afslørede, at Shungite ud over antimikrobielle og rensende egenskaber også hjælper med at reducere oxidativ stress og betændelse og altså virker antiinflammatorisk.

Shungite bruges i Rusland til at rense vand. Og dets evne til filtrering er blevet understøttet af to nylige undersøgelser. En undersøgelse fra 2018 viste, at stenen kan rense vand ved at virke mod forurenende stoffer og pesticider. En anden undersøgelse foretaget i 2017 fastslog, at kulstof i Shungite kan fjerne radioaktive forbindelser fra vand.

Shungites kobles med vores rødder, det sakrale område nederst ved rygsøjlen og solar plexus området. Det gør det effektivt til at understøtte en fysisk og følelsesmæssig balance, samtidig med at den øger mental klarhed og blokerer negative tanker. Shungite har en beroligende effekt på sindet.

Shungites kvaliteter kan minde os om, at naturens helbredende kræfter findes i mange forskellige former – og at der stadig er flere vidundere her i verden, der bare venter på at blive opdaget!

Referencer:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14968159/

Del gerne denne blog