Urter der beskytter mod alle typer af virus

Lad os sige det som det er: Ingen af os har tid til at være syge, men desværre sker det ind imellem for os alle. Men du skal vide at det er muligt at støtte din krop ved hjælp af naturlige urter, for at forebygge sygdom og hvis du allerede er blevet syg, så din krop hurtigere kan komme tilbage til sin naturlige balance. Det er her, traditionelle urter som immunstimulerende hyldebærsirup fx kommer i spil.
Forebyggelse er altid det første og bedste du kan gøre for at undgå at blive syg. For det første er det vigtigt at sørge for, at du spiser en sund og alsidig kost.

Du må meget gerne fylde din kost med frisk grønt fyldt med næringsstoffer og masser af antioxidanter, så din krop fungerer godt. Prøv at skære ned på fødevarer, der forårsager inflammation fx gluten og undertrykker immunsystemet, såsom for meget sukker. Hvis du er sensitiv også lektiner.

Dernæst skal du øve god hygiejne. Gør dit bedste for at sikre, at du ofte vasker dine hænder med sæbe og vand.
Kronen på værket er dog de immunmodulerende urter i din kost. Immunmodulerende urter er den type urter, der er i stand til at modificere eller regulere immunsystemet. Eksempler på immunomodulerende urter er: Ashwagandha, cordyceps, holy basil/ tulsi, ren lakrids, reishi svampe, mfl.

Symptomer på forkølelse og influenzavirus siges at vare omkring en uge, men det kan afhænge af, hvilken virusstamme du får, og hvor sund du er til at begynde med. Heldigvis, når du får en virus, kan du inkorporere antimikrobielle og immunstimulerende urter i din daglige rutine og på den måde hjælpe din krop til hurtig bedring. Start med antimikrobielle krydderier så snart du begynder at føle dig dårlig. Mange krydderier, især de skarpe, er klassificeret som antimikrobielle. Du kan spise mere hvidløg, basilikum, timian, nellike, almindelige løg, citronmelisse eller ingefær for bare at nævne et par. Antimikrobielle stoffer hjælper kroppen med at ødelægge eller modstå patogene mikroorganismer. De hjælper kroppen med at styrke sin egen modstand mod infektiøse organismer og hele kroppen.

To gode og oplagte krydderier at starte med, når du først bliver syg, er ingefær og hvidløg. Begge har som sagt antimikrobielle og immunstimulerende egenskaber og kan hjælpe din krop med at komme sig hurtigere. Immunstimulerende urter adskiller sig fra immunmodulerende urter ved, at de stimulerer immunfunktionen på en meget uspecifik måde. De er ofte korttidsvirkende og skal tages med jævne, altså hyppige intervaller. Et fantastisk immunstimulerende urtepræparat, som kan bruges ofte, så snart en forkølelse rammer, er hyldebær sirup – en af de gammelkendte urter mod virus.

Hyldebær er stjernen i den opskrift på virushæmmende hyldebærsirup, som jeg har lagt ud her på hjemmesiden – under opskrifter. Den er en superstar, da den er så gavnlig ved både forkølelser, influenza og virus. Denne sirup smager desuden fantastisk og kan bruges til både voksne og børn (brug ahornsirup i stedet for honning til børn under 1 år). Hyldebær indeholder høje niveauer af A – og C-vitamin og er propfulde af antioxidanter. Denne sirup kan tages dagligt for at forebygge og styrke immunsystemet eller efter behov for at lindre ondt i halsen eller en stædig hoste. Det kan også tages under en forkølelse eller influenza for at reducere varigheden og intensiteten af sygdommen.

Del gerne denne blog