Undgå smertefuld menstruation

Næsten alle kvinderne vil opleve ubehag under menstruationen på et eller flere tidspunkter i deres liv og mange mener, at det er normen, og du skal bare tilpasse dig, tage piller og komme igennem den tid på måneden. Men sådan er det ikke – normalt bør der ikke være smerter, hverken i de første dage eller lige før menstruation.

Smertefuld menstruation opstår som følge af spasmer i livmoderkarrene og en af udstrømningen af ​​blod, som begynder at akkumulere i livmoderhulen og kan forårsage stærke sammentrækninger, hvilket så igen fører til smerte. Der er tre komponenter, der spiller de største roller i denne proces.

PROSTAGLANDINER

Prostaglandiner er ansvarlige for dannelsen af ​​smerte i alle organer og væv – det er vævshormoner, der regulerer inflammation, øger smerte eller omvendt reducerer den. Prostaglandiner syntetiseres fra Omega-3 og Omega-6 fedtsyrer, der har indbyrdes modsatte virkninger. Prostaglandin F2a er dannet af Omega-6 fedtsyrer og bidrager til sammentrækning af blodkar, øger livmoderens aktivitet, de forårsager symptomer på smertefuld menstruation. Prostaglandin E2 er dannet af Omega-3 fedtsyrer og har tværtimod vasodilaterende altså udvidende egenskaber og forhindrer smertefulde spasmer i livmoderens muskelceller.

Livmoderens normale funktion afhænger af forholdet mellem antallet af prostaglandiner af begge slags. Du kan regulere syntesen af ​​”gode” prostaglandiner E2 ved at øge dit indtag af Omega-3 fedtstoffer. Omega-3 og Omega-6 fedtsyrer skal konstant tilføres til kroppen i et optimalt forhold (1:3). Ved regelmæssig brug af en god fiskeolie fx Zinzinos, ca. 2 teskefuld til måltider, vil syntesen af ​​prostaglandiner altid være afbalanceret, da fiskeolie af en god kvalitet og sund mad i øvrigt sørger for at hjælpe med at skabe det mest optimale forhold mellem Omega-3 og Omega-6 flerumættede fedtsyrer, hvilket forhindrer de negative smertefulde dage ved menstruationen.

ØSTROGENER

Overskydende østrogen/østradiol i kroppen kan stimulere syntesen og frigivelsen af ​​prostaglandin F2a, som forårsager spasmer i blodkar og livmoder samt tendens til hypertension og migræneanfald, der påvirker hjernens blodkar. Undgå for meget østrogen ved at gå uden om gluten, fabriksfremstillet mad, sukker og alkohol og ved at spise økologisk og sundt. Tag evt. 1 spsk hørfrø som du kværner i en morter eller kaffekværn dagligt. Lignanerne i hørfrø hjælper overskydende østrogen ud af kroppen.

E-VITAMIN

E- vitamin i kombination med magnesium hjælper ligeledes med at afslappe blodkarrene og med at forbedre udstrømningen og indstrømningen af ​​blod i livmoderslimhinden. En rig kilde til naturligt E-vitamin er pinjekerner, nødder, avocado og havtorn. B- vitaminer hjælper også, tag dem som et samlet B-kompleks.

Del gerne denne blog