MSM et overset livsvigtigt mineral

MSM er forkortelse for Methylsulfonylmethan. Og det er trods det lidt kemiske og lange navn et af de mest harmløse stoffer, der findes. Det er en kilde til organisk svovl, som er meget sundt for os at indtage. Det er nemlig et livsvigtigt mineral, som har stor betydning for mange processer i kroppen. Det hjælper os med at afgifte celler, styrke slimhinder, bedre smerter, forbedre hud, hår og negle og sammen med aminosyrer hjælper det til at stabilisere og styrke cellemembranerne. Desuden er svovl nødvendigt, når vi skal danne insulin.

Methylsulfonylmethan MSM er en naturligt forekommende forbindelse, der findes i nogle frugter og grøntsager, korn, mælk og alger. MSM absorberes naturligt af planter fra jorden og bruges af gavnlige bakterier til at holde jorden god.

MSM’s store rolle hænger især sammen med, at det sikrer, at der er svovl til rådighed over alt, hvor det skal bruges. Det er vigtigt at få svovl hver dag, men oftest går svovlet til i madlavningsprocessen, idet det steges eller koges væk. Faktisk kan man godt karakterisere MSM som en fødevare. Vi har traditionelt ment, at vi fik nok gennem kosten, men som sagt kan det let fordufte og desuden stiger behovet med alderen.

Takket være MSM’s kemiske sammensætning kan det altså let forsyne din krop med biotilgængeligt svovl. Dette frigør mere methionin og cystein, som din krop kan bruge til vigtige metaboliske processer. En anden god ting ved MSM’s overflod af svovl er, at det kan hjælpe med at opretholde optimal produktion af et protein, der er afgørende for sundheden i brusk og led – kollagen.

Kollagen er det mest udbredte protein i din krop. En af dens hovedfunktioner er at give struktur til din hud, dit bindevæv og dine knogler.

Svovl er afgørende for kollagensyntesen. Som en ko faktor eller hjælpermolekyle hjælper svovl nemlig med at omdanne kollagen til en brugbar form. Ved at spise aktivt svovl understøtter MSM altså din naturlige produktion af kollagen, hvilket gavner dine led, knogler og hud.

Svovlet leveret af MSM kan også metaboliseres til dannelse af sulfat. Sulfat er en vigtig komponent i store strukturelle molekyler såsom glucosaminsulfat.  Glucosaminsulfat er også en vigtig komponent i at holde led brusk i optimal stand og sundhed.

Svovl er dog også en vigtig komponent i andre molekyler end dem, der udgør din brusk. Keratin, et beskyttende protein, der giver styrke, form og hårdhed til din hud, hår og negle, er kendt for sit høje svovlindhold. De svovlholdige aminosyrer, methionin og cystein, fungerer også som forstadier til glutathionsyntese. Glutation kaldes også den vigtigste antioxidant. Det produceres i din lever og hjælper med at beskytte dine celler mod skadelige frie radikaler. Oxidativ stress forårsaget af frie radikaler er ekstremt skadeligt for din krop. MSM kan altså også hjælpe med at bekæmpe frie radikaler ved at støtte din krops naturlige produktion af antioxidanten glutathion.

Lad mig afslutte dette med en oversigt over hvad MSM kan:

  • Det hjælper med at opretholde sunde led og brusk
  • Det understøtter sundt hår, hud og negle
  • Det fremmer din produktion af svovlholdige molekyler
  • Det understøtter optimal immunfunktion
  • Det understøtter din krops produktion af antioxidanten glutathion
  • Daglig dosis som kosttilskud er 2 gram.

Share this post